2023

Piet Fatels overleden

Ons heeft het droevige bericht ons bereikt dat Piet Fatels is overleden.

Vanavond is de condeleance. Zie de informatie op de kaart.

Vernieuwen tapijt

Let op!

Aanstaande zondag (4 juni) gaan we vanaf een uur of 10 de tapijttegels in de biljartzaal vernieuwen. Er kan dan helaas niet gespeeld worden. Mocht u tijd hebben om ons te helpen, kom dan gerust langs. Het wordt zeer gewaardeerd. Alle hulp kunnen we gebruiken. 

Trainingen

Een paar weken geleden heb ik een formulier laten ophangen om de interesse te polsen van leden die graag wel eens een training willen volgen. Dit heeft geresulteerd in een aantal van 12 aanmeldingen en drie leden die deze trainingen wel willen verzorgen.  Wat er nu gaat gebeuren is dat we de trainers gaan vragen op welke momenten zij tijd hebben om deze trainingen te verzorgen. Zodra we dat in beeld hebben gaan we de belangstellenden uit nodigen om deze trainingen (wanneer ze dat nog willen) vrijblijvend te gaan volgen.  

Hoe dat er uit gaat zien?

Waarschijnlijk zal er een rooster komen met data en tijdstippen waarop de trainers aanwezig zullen zijn en de leden kunnen dan aangeven of ze daarbij aanwezig zullen zijn of niet.

Ik hoop dat we hiermee een leuk extra's kunnen bieden en dat het spel er voor een ieder op vooruit zal gaan.

Districtsvergadering van 12 mei

Districtsvergadering

 

De districtsvergadering werd dit jaar op 12 mei in Castricum gehouden met een iets teleurstellende opkomst van de verenigingsafvaardigingen. Kandidaat Ron Collewijn is door de vergadering gekozen als nieuwe voorzitter. Reijn Roos nam na ruim 5 jaar afscheid als wedstrijdleider PK en wordt opgevolgd door John Hessing. De kersverse voorzitter memoreerde Reijn z’n enorme inzet gedurende deze jaren waarbij het niet tot het wedstrijdleiderschap alleen beperkt bleef, maar ook z’n bijdrage aan het aantrekkelijk en up-to-date houden van de website en het posten op Facebook. 

 


https://knbb-nhm.nl/

Bestuurszaken

Waar is het bestuur zoal mee bezig?

Het nieuwe bestuur is net een paar maanden actief en heeft zeker niet stil gezeten. Het kan zijn dat niet voor iedereen zichtbaar is wat de bestuursleden inmiddels hebben opgepakt en hebben gedaan. Daarom hier kort een aantal punten.

1. Laten we met de vervelendste beginnen. Het overlijden van Nicola Mongeluzzi. Hierbij hebben we ons best gedaan om bij OBIS een respectvol afscheid te houden voor de familie, vrienden en iedereen die betrokken was bij Nicola en zijn familie.

2. Overdracht van taken. Aad is druk bezig met het in de vingers krijgen van de boekhouding, Bert pakt zijn rol op als voorzitter. Zo was hij namens de club aanwezig bij de districtsvergadering en probeert hij zijn gezicht te laten zien waar die wordt verwacht als voorzitter.

3. Dirk heeft samen met Aad de ledenlijst opgeschoond. Daarvoor hebben jullie alle persoonlijke gegevens nog even moeten controleren, zodat alles weer klopt. Dit ging ook over het gebruik van de sleutels van het gebouw en andere sleutels (denk aan bar, bestuurskamer e.d.)

4. Dirk en Ron hebben op de website Sponsorkliks geintroduceert, waarmee we zonder dat het geld kost toch geld kunnen genereren voor de club. We zijn net een maand bezig en het bedrag gaat al naar de 40 euro. Bedenk eens wat dat op jaarbasis voor de club kan betekenen.

5. Ron probeert in zijn rol van PR medewerker de website en de facebook pagina te voorzien van de meest recente ontwikkelingen. Hopelijk wordt de site daardoor meer bekeken en raakt iedereen meer betrokken bij de club. Ieders hulp is immers welkom!

6. Vernieuwen van de tapijttegels. Voor wie het clubgebouw deze week al eens is binnengelopen kan hebben gezien dat er stapels met (bijna) nieuwe tapijttegels liggen. De komende weken gaan we kijken of we de oude tegels die er al ruim 20 jaar liggen kunnen gaan vervangen. De kleuren die we hebben zijn blauw, rood en er komt nog een lading gemeleerd grijs aan. We hopen hiermee dat de biljartgelegenheid er weer wat 'frisser' bij komt te liggen.

7. We zijn bezig met de schoonmaak anders te organiseren. En volgens mij zijn daar al goede stappen in gemaakt. 

8. We willen het trainen van spelers weer structuur geven. Daarom heeft er een lijst gehangen waarop de interesse kon worden aangegeven. Deze is inmiddels ingenomen en zal Ron kijken hoe we geinteresseerden kunnen koppelen aan 'trainers'.

9. Dan hebben we nog allerlei praktische zaken die we oppakken of hebben opgepakt. Het nieuwe bestuur moet overal kenbaar gemaakt worden. We willen subsidie aanvragen, we onderhandelen nog met Nelis over het huurcontract. We zijn nog in contact met andere partijen over samenwerking en huisvesting, want we willen onze blik open houden voor alle suggesties. De keuken en apparatuur wordt bekeken of daar geen vernieuwingen noodzakelijk zijn.

10. Vernieuwen van ons informatieboekje en de richtlijnen die we hanteren.

 

Kortom er gebeurt van alles en wellicht is dat niet altijd zichtbaar. Mochten jullie vragen hebben of suggesties, spreek dan gewoon een bestuurslid aan. Dan kunnen we daarmee aan de slag!

Ed Beentjes in het zonnetje gezet

Vanmiddag (vrijdag 19 mei) is Ed Beentjes door secretaris Dirk Oudejans verrast met een bos bloemen en een Ezelspas. Ed is jarenlang in diverse rollen betrokken geweest waarvoor het bestuur hem wil bedanken. Inmiddels is Ed met de bestuursfunctie gestopt en ook de barwerkzaamheden legt hij naast zich neer. Ed is voor de club zeker niet verloren, want hij zal zich blijven inzetten bij o.a. het organiseren van de klaverjasavonden. 

https://www.facebook.com/reel/636046194665442/?s=single_unit

 

 

 

2022

O.B.I.S. heeft ruimte voor nieuwe leden

Onze biljartvereniging heeft ruimte voor nieuwe leden. Iedereen is welkom om langs te komen en te kijken op welke gezellige wijze wij de biljartsport beoefenen bij OBIS. Neem gerust contact op door gebruik te maken van het "Contact" formulier of telefonisch bij een van de bestuursleden.